ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

LALAPAŞA

EDİRNE İLİ LALAPAŞA İLÇESİ
LALAPAŞA İLÇE TANITIM
lalapaşa
edirne lalapaşa
lalapaşa edirne
 lalapaşa resimler
lalapaşa fotoğraflar
lalapaşa manzaralar
lalapaşa görüntüler
lalapaşa video
lalapaşa spor
lalapaşa haber
lalapaşa harita
lalapaşa ulaşım
lalapaşa iklim
lalapaşa yemekleri
lalapaşa turizm
lalapaşa otel
lalapaşa yurt
lalapaşa pansiyon
lalapaşa konaklama
lalapaşa konut
lalapaşa emlak
lalapaşa daire
lalapaşa toki
lalapaşa satılık
lalapaşa arsa
lalapaşa kiralık
lalapaşa sağlık
lalapaşa hastahanesi
lalapaşa devlet hastahanesi
lalapaşa kaymakamlık
lalapaşa belediye
lalapaşa nüfus
lalapaşa emniyet
lalapaşa meb
lalapaşa eğitim
lalapaşa okul
lalapaşa kurs
lalapaşa lisesi
lalapaşa ekonomi
lalapaşa sanayi
lalapaşa ticaret
lalapaşa tarım
lalapaşa hayvancılık
lalapaşa dağları
lalapaşa akarsuları
lalapaşa yemekleri
lalapaşa ovaları
lalapaşa doğa
lalapaşa gezi
lalapaşa tatil
lalapaşa dernek
lalapaşa kültür
lalapaşa sanat
lalapaşa

lalapaşa resimleri
lalapaşa fotoğrafları
lalapaşa tanıtımı
20
Coğrafi Yapısı Coğrafya ve iklim İlçenin Kuzey bölümü tepeliktir Tepelerin en yükseği. Muhittin Baba Tepesidir. Burada 600 metre olan yükselti, güneye gidildikçe azalır. Lalapaşa Yaylası, Doğu Trakya Yünlukdüzü denen aşınmış yaylanın bir kısmıdır. İlçenin ovası, Tunca Çayı vadi tabanındaki küçük düzlüktür. En geniş vadi de bu çaya aittir. İlçedeki vadilerin en uzunu, Lalapaşa Deresini içerir. En büyük akarsuyu, kısa bir parçası ilçede olan Tunca Çayıdır. En uzun akarsuyu ise Lalapaşa, Sinanpaşa ve Hasanağa adlarıyla anılan deredir. Bu Tunca Çayının bir koludur. İlçenin buyuk bölümü, Akdeniz ikliminin Trakya geçit tipi alanındadır. Bu iklim oldukça sert bir kara iklimidir İlçenin kuzeydoğu köşesi, Karadeniz ikliminin orman tipine ait alanda kalır. Kuru soğuğu daha az, yağışı daha çoktur. İlçe, yağış bakımından yarı nemlidir. Doğal bitki örtüsü kuru ormandır. Ormanın ortadan Kalktığı yerlerde bozkır oluşmuştur. Bozkır tarla ve otlak olarak kullanılır.
69
Turizm Muhiddin Baba Türbesi: Muhiddin Baba, doğum tarihi belli değil ölüm tarihi (Rumi 919) Miladi 1513 yılında Anadolu Yörük Türklerinden Saru Türkleri buraya gelerek yerleşmişlerdir. Köyün kurucusu II. Bayazıd dönemi vezirlerinden, Sadrazam Çandarlı İbrahim Paşa'dır. İbrahim Paşa, Kazaskerliği döneminde bu köyü İstanbul'daki camisine vakfetmiştir. İbrahim Paşa'nın oğlu olan Muhiddin Mehmet Çelebi'nin zaviyesi köyün birkaç kilometre kuzeyinde bulunuyordu. Muhiddin Mehmet Çelebi'nin ölümü sonrası zaviye ziyaret yeri olmuştur. Dolmen: Bir mezar odasının çeperlerini oluşturan dikey taşların desteklediği bir ya da daha fazla blok taşın oluşturduğu tarih öncesi yapısıdır. Dolmenlerin, Türkiye'de yalnızca Kars'ta ve Lalapaşa'da yer aldığı bilinmektedir. Lalapaşa' da bulunan Dolmen'ler Lalapaşa ilçesi'nin merkezinde Tümülüs içine gömülmüş sıradan olmayan bir Dolmen yer almaktadır Mezar odası dışarıya açılan koridoru ile görülmeye değer niteliktedir. Hacıdanişment Vaysal hudutları içersinde muhtelif büyüklükte pek çok Dolmen bulunmaktadır.
25
 Dolmenler yekpare kabataş bloklarından inşa edilmiştir. Hepsi de güneye bakan yekpare taş blok duvarların zemine yakın kısmında bir menfezi vardır. Genellikle açık bir giriş ve ardarda kapalı iki mekandan oluşmaktadır. Menhirler: Men "taş" ve Hir "uzun" Uzuntaş anlamına gelmektedir ve toprağa dikine yerleştirilmiş tek bir blok taştan meydana gelmiş anıtlardır. Menhirler, yurdumuzda Lalapaşa yöresinde, ilçenin kuzeydoğusunda çok sayıda vardır. Hacıdanişment köyüne 1 km. kala Yenibağlar Kayalığı denilen yerde de menhirler vardır. Hacılar köyü'nün 200 m. Güneydoğu yönünde de menhirler yer almaktadır.Tümülüs: Bir mezar odasının ,üstüne taş ve toprak yığılarak oluşturulan yapay tepeciktir. Eski mezar , tepesi anlamındadır. Trakya'da 2-3 bin civarında tüinülüs olduğu sanılmaktadır.Edime - Lalapaşa yolu üzerinde Hıdırağa köyü'nün çıkışında ve Küçükdöllük köyü'nün girişinde birer tane tümülüs vardır,Bunların dışında Lalapaşa-Ortakçı arasındaki, Dokuztepeler denilen mevkide dokuz tane tümülüs yer almaktadır.AvcılıkLalapaşa ilçesi ve köylerinde belli başlı olarak kara ve su avcılığını sayılabilir. Yörede avcılığa karşı büyük bir ilgi vardır. Bölge halkının sıra civar il ve ilçelerden de avcıların yöreye geldiği gözlenmektedir. Vaysal, Hacıdanişment, Kalkansöğüt ve Çallıdere gibi ormanlık alanlarda da avcılık yapılmaktadır.