ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

KEŞAN

KEŞAN İLÇE TANITIM
keşan
edirne keşan
keşan edirne
Saros sahil şeridi ve burada yer alan Erikli, Yayla, Mecidiye, Enez, Gökçetepe, Sazlıdere gibi sayfiye yerleri deniz, orman ve piknik tipi yaz turizmi merkezleridir. Temiz denizi ve yakınlığı Keşan’ı yaz turizminin ilgi odağı haline dönüştürmüştür. Uzun yıllar önce yerli ve yabancı balıkadamlar tarafından keşfedilen ve Orfoz balığıyla ünlenen Saros Körfezi amatör balıkçılar için de bulunmaz cennetlerden birisidir. Saros Körfezinde 144 çeşit balık,
170 çeşit sualtı canlısı vardır. Körfez otoepürasyon denilen dünyanın kendi kendini temizleyebilen iki körfezinden biridir. Bunun yanı sıra dalış turizmi (scuba diving), doğa yürüyüşü (trekking) tarzı turizm etkinlikleri için elverişlidir. Gökçetepe ve Danişment sahillerinde Orman Bakanlığı-Milli Parklar’a bağlı günübirlik ve yataklı dinlenme tesisleri vardır.

Saros sahil şeridi ve burada yer alan Erikli, Mecidiye, Yayla, Gökçetepe, Sazlıdere gibi sayfiye yerleri deniz, orman ve piknik tipi yaz turizmi merkezleridir. Temiz denizi ve yakınlığı Keşan'ı yaz turizminin ilgi odağı haline dönüştürmüştür. Uzun yıllar önce yerli ve yabancı balıkadamlar tarafından keşfedilen ve Orfoz balığıyla ünlenen Saros Körfezi amatör balıkçılar için de bulunmaz cennetlerden birisidir. Saros Körfezinde 144 çeşit balık, 170 çeşit sualtı canlısı vardır. Körfez otoepürasyon denilen dünyanın kendi kendini temizleyebilen iki körfezinden biridir. Bunun yanı sıra dalış turizmi (scuba diving), doğa yürüyüşü (trekking) tarzı turizm etkinlikleri için elverişlidir. Gökçetepe ve Danişment sahillerinde Orman Bakanlığı-Milli Parklara bağlı günübirlik ve yataklı dinlenme tesisleri vardır.

Ticaret hayatının bir göstergesi olarak ilçe merkezinde 7 banka, 1 döviz bürosu bulunmaktadır. Gerek toptan gerek perakende alım-satım işleri süreklilik göstermektedir. Yaş sebze, bakkaliye, zahire, manifatura, kereste, inşaat malzemeleri düzenli olarak ticari hayatın içinde yer alır. Haftanın cumartesi günleri kurulan ilçe pazarı hinterlandı geniş bir bölge pazarı niteliğindedir. Özellikle cumartesi günü kurulan ilçe pazarına yalnız komşu ilçelerden değil Yunanistan'dan günübirlik alışveriş için çok sayıda Yunan vatandaşı da gelmektedir. Kurulan pazar nedeni ile ilçe merkezi nüfusu cumartesi günleri 100.000'e ulaşmaktadır. Ticari hayatın bir başka göstergesi olan borsa işlemleri Keşan Ticaret Borsasında yine özellikle tarım ve hayvancılık ürünleri üzerinde seyretmektedir.
Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nin Tarihçesi: Edirne, Keşan ilçesinde 16 yy. başlarında yapılmış cami; Osmanlı Veziriâzamı Ahmet Paşa'nın yaptırdığı Cami'de Kitabe bulunmamakla beraber 917 H. (1515 M.) tarihli vakfiyesinde adı geçen Rus köyündeki Mescidin burası olduğu kabul edilmektedir. Evliya Çelebi'nin ifadesinden anlaşıldığına göre Rus Keşan'ın kalesidir. Keşan çevresinde Arnavut Çiftliği denilen bu araziden başka çok sayıda köy bu vakfa bağlanmıştır. Caminin aslında kubbeli üç bölümü olduğu sanılan son cemaat yeri ortadan kalkmış, bunun yerine çok geniş saçaklı Sivli Mimari yapı karakterinde ek kısım yapılmıştır. 1304 (1886-87) yıllarında kalem işleri onarım görmüştür. Kaba işçilikli derzlere sahip yeşilimtrak renkte kesme taştan inşa edilen cami 12x12 mt. ebadı kare planlıdır. Kurşun kaplı 950 mt. çapında bir kubbesi vardır. Her cephesinde alt dikdörtgen üstte sivri kemerli dörder ve kasnak eteğinde birer pencere vardır. Yalova Karamürsel arasında Hersek Köyündeki benzeri yapıdan daha gösterişli bir girişe sahiptir. Aslında mukarnaslı olan Mihrap son yıllarda fayans kaplanmış bu onarımda fayanslar sökülerek mihrap orijinal haline kavuşmuştur. Caminin kubbe ve tromplarında 19. yy. üslubunda kalem işi nakışları vardır, çukurda yer alan ve içine 4 basamakla inilen şadırvanın üzeri ahşap çatı ile örtülmüştür, bu onarımla orijinal haline getirilmiştir. 
 Cami'nin Haziresindeki kabir taşlarının birçoğu 1962'de üzerlerindeki yazıları kazınarak yere döşenmek suretiyle tahrip edilmiştir. Hazirede 925 (1519) tarihli Perihan Hatun adına ait mermer mezartaşı cami inşaasından az sonraya aittir. Camii'nin yakınında 1962 yılında faal olduğu halde bugün harap olan küçük hamamın cami ile ilişkisi hakkında bilgi yoktur. Cami'nin önünde bir de çeşme yer alır. Hersekzade Ahmet Paşa 1459'da Hersek-Novi'de doğdu. Asıl adı Stjepan'dır. Güneydoğu Bosna hâkimi ünvanıyla anılan Stjepan Vukcic-Kosacer'in küçük oğludur. Fatih Sultan Mehmet Bosnayı aldıktan sonra 1463'de Dük Stjepan Osmanlılara itaat eder. 1466'da Bosna tamamen Osmanlı topraklarına katılır. Küçük yaştaki Stjepan Saray hizmetine alınır. Kendisine Ahmet adı verilir. Babasının ünvanı dolayısıyla ailesi Hercegovie olarak bilindiğinden o da Hersekzade diye anılmaya başlandı. 1479'da beylerbeyi olarak Fatih'in Işkodra seferine katılır. 1481'de Hüdavendigar sancağına tayin olunur. Ardından Anadolu Beylerbeyliğine getirilir. 1492'de Arnavutluk seferine katılır. Ve 1497 de Sadrazamlığa getirilir. Bugünkü Maraş ili sınırına geldiğinde, 21 Temmuz 1517'de vefat eder, kabri İzmit Körfezi'nde Hersek köyündedir.